Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gulášová polévka z mletého masa

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Gulášová polévka z mletého masa - postup přípravy

Gulášová polévka z mletého masa představuje jedno z nedocenitelných jídel tradiční české kuchyně. Ta podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty je nejen jednoduchá na přípravu, ale také výtečně zasytí a může tak posloužit jako samostatný hlavní chod.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Osmahněte ji ve větším litinovém hrnci na lžíci rozpáleného sádla.

2. KROK

Celý kmín rozdrťte v hmoždíři. Použít můžete i mletý kmín, ten je však méně aromatický. Kmín přisypte k cibuli, osolte, opepřete a restujte asi 5 minut.

3. KROK

Na cibuli opečte mleté maso. Při opékání jej vařečkou postupně rozdělujte na drobnější kousky. Restujte zhruba 10 minut.

4. KROK

K masu přidejte lžíci rajského protlaku a pokračujte zhruba 2 minuty v restování. Protlak během této doby do masa řádně vmíchejte. Přidejte mletou papriku.

5. KROK

Zelenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Neloupaný česnek lehce rozmáčkněte plochou nože, odstraňte slupku, rozkrojte podélně napůl a vyjměte stonek. Poté jej nakrájejte nadrobno.

6. KROK

Oloupaný středně velký brambor nastrouhejte na jemném struhadle. Brambor, papriku a česnek přidejte k orestovanému masu a promíchejte. Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut.

7. KROK

Menší brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do polévky a vařte do měkka. Poté vypněte plotnu a dochuťte majoránkou.

8. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů