Slané špenátové palačinky ze špaldové mouky - postup přípravy
Špenátové špaldové palačinky jsou nejenom zdravé a chutné, ale hlavně také rychlé a bezproblémové, což ocení všichni velmi zaneprázdnění lidé. O oblíbený recept své dcery se s námi podělila paní Hana Petrášová.
Ingredience
Na obložení
Do misky vyklepněte vajíčko, přilijte k němu mléko a vyšlehejte obojí do bělavé pěny. Přisypejte mouku, pokrájený špenát a trochu soli a vytvořte soudržné těstíčko.
Palačinkovou pánev vymažte trochou olivového oleje, odeberte naběračku palačinkového těsta a rozlijte ji po celé ploše rozehřáté pánve. Palačinku zvolna smažte po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem zpracujte i zbylé těsto.
Každou palačinku potřete trochou zakysané smetany, poklaďte ji plátky sýra dle vaší volby a na sýr dejte jeden nebo dva plátky šunky. Palačinku stočte do roličky a podávejte spolu s čerstvou zeleninovou oblohou.