Šťavnatá vepřová panenka ve slanině - postup přípravy
V případě, že nevíte, co připravit svým hostům ke slavnostnímu obědu, vyzkoušejte marinovanou panenku ve slanině. Maso je křehké, šťavnaté a plné aromatických chutí.
Základ
Marináda
Na obalení
Oba kusy vepřové panenky očistěte a rozkrojte na dvě části tak, abyste získali 4 kusy masa. Následně připravte marinádu. V hmoždíři smíchejte sůl s hnědým cukrem, kuličkami pepře čtyř barev, kuličkami koriandru a sušenou cibulí.
Koření rozdrťte a smíchejte ho s nakrájenými stroužky česneku a nakrájenou pálivou paprikou. Do směsi přidejte sójovou omáčku, francouzskou hořčici a tymián.
Poznámka: Pálivou papriku před krájením zbavte semeníku.
Ingredience promíchejte a marinádou potřete maso ze všech stran. Mísu s masem přikryjte potravinovou fólií a nechte ho marinovat 30–40 minut.
Připravte si alobal, pokryjte ho pečicím papírem a na ten vyskládejte plátky slaniny. Kolmo k plátkům slaniny na sebe vyskládejte kusy vepřové panenky, které do slaniny zabalte.
Tip: Při obalování masa slaninou se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Maso zabalte do papíru s alobalem, položte ho na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté panenku potřete kečupem a pokračujte v pečení při 200 °C po dobu 10–15 minut, už bez alobalu.
Tip: Panenku ve slanině můžete servírovat nakrájenou na kousky, se salátem z hlávkového salátu, zelí, rajčat, okurky, vařených vajec, fazolí a dalších ingrediencí. Inspirovat se můžete postupem přípravy ve videu níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Oblíbené recepty