Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatá vepřová panenka ve slanině

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Šťavnatá vepřová panenka ve slanině - postup přípravy

V případě, že nevíte, co připravit svým hostům ke slavnostnímu obědu, vyzkoušejte marinovanou panenku ve slanině. Maso je křehké, šťavnaté a plné aromatických chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Marináda

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oba kusy vepřové panenky očistěte a rozkrojte na dvě části tak, abyste získali 4 kusy masa. Následně připravte marinádu. V hmoždíři smíchejte sůl s hnědým cukrem, kuličkami pepře čtyř barev, kuličkami koriandru a sušenou cibulí. 

2. KROK

Koření rozdrťte a smíchejte ho s nakrájenými stroužky česneku a nakrájenou pálivou paprikou. Do směsi přidejte sójovou omáčku, francouzskou hořčici a tymián. 

Poznámka: Pálivou papriku před krájením zbavte semeníku.

3. KROK

Ingredience promíchejte a marinádou potřete maso ze všech stran. Mísu s masem přikryjte potravinovou fólií a nechte ho marinovat 30–40 minut. 

4. KROK

Připravte si alobal, pokryjte ho pečicím papírem a na ten vyskládejte plátky slaniny. Kolmo k plátkům slaniny na sebe vyskládejte kusy vepřové panenky, které do slaniny zabalte. 

Tip: Při obalování masa slaninou se nechte inspirovat postupem níže ve videu.

5. KROK

Maso zabalte do papíru s alobalem, položte ho na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté panenku potřete kečupem a pokračujte v pečení při 200 °C po dobu 10–15 minut, už bez alobalu.

6. KROK

Tip: Panenku ve slanině můžete servírovat nakrájenou na kousky, se salátem z hlávkového salátu, zelí, rajčat, okurky, vařených vajec, fazolí a dalších ingrediencí. Inspirovat se můžete postupem přípravy ve videu níže.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Oblíbené recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů