Šťavnaté bifteky z mletého masa - postup přípravy
Máte doma mleté maso, avšak už jste přejedení sekanými a karbanátky? Potom si zkuste připravit šťavnaté bifteky, které skvěle zasytí i toho největšího jedlíka. Hodit se k masu bude třeba bramborová kaše omaštěná máslem. Oblizovat se budou i vaše ratolesti.
Ingredience
V hlubší míse si smíchejte mleté maso spolu s jemně nastrouhanou cibulí, bramborou a prolisovanými česnekovými stroužky. Dále ingredience ještě osolte, opepřete, ochuťte sladkou mletou paprikou, provensálskými bylinkami, přidejte mléko, krupici a vypracujte homogenní těsto.
Tvoření masových bifteků a jejich pečení v troubě
Z hotového těsta tvarujte rukama masové bifteky a ty pokládejte do zapékací misky vymazané trochou slunečnicového oleje. Nakonec vložte pokrm do trouby a pečte asi 30 minut při teplotě 190 °C.
Servírování bifteků z mletého masa
Upečené masové bifteky podávejte například s opečenými bramborami, bramborovou kaší, hranolky, s kroketami, nebo s čerstvým kváskovým chlebem. K porci se bude dozajista hodit i zeleninový salát, nebo třeba nakládaná zeleninka (okurky, cibule, čalamáda). Ochutit maso lze i kečupem, tatarskou omáčkou či plnotučnou hořčicí. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak je možné bifteky vylepšit?
Jakési rádoby holandské řízky si připravíte, pokud do masového těsta přidáte jemně strouhaný tvrdý sýr (například eidam, čedar, nebo ementál). Možné je do směsi zakomponovat i jiné koření. Hodí se sušená majoránka, bazalka, koriandr anebo mletý kmín.