Šťavnaté masové placičky s jogurtem - postup přípravy
Dejte vale nudným karbanátkům a připravte tentokrát výtečné a šťavnaté masové placičky s jogurtem! Oceníte je nejen jako chuťovku k dobrému filmu, ale třeba i k rychlé rodinné večeři. Všichni si tento pokrm oblíbí, přesvědčte se.
Ingredience
Začněte tím, že si ve středně velké míse rozmícháte mléko spolu s bílým jogurtem. Poté vložte i prolisované česnekové stroužky, mleté hovězí maso, vejce, sušený tymián, mleté chilli koření, hladkou prosátou mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a vypracujte homogenní těstíčko.
Smažení masových placiček a jejich servírování
Nyní si k ruce vezměte pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte na ní trochu rostlinného oleje. Až bude rozpálený, vrstvěte na něj pomocí lžíce přiměřené množství masového těsta. Placky pak smažte dozlatova z obou stran.
Přes servírováním je nechte okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách. Podávejte pokrm například s oblíbenými studenými dipy, s kečupem anebo se zeleninovým salátem. Hodit se ovšem bude i klasická příloha, jako například bramborová kaše a pečivo. Přejeme vám dobré chutnání.
Jak vylepšit masové placičky?
Pokud budete chtít své masové placičky z jogurtového těsta vylepšit, můžete do směsi zakomponovat třeba i strouhaný čedar nebo goudu. Možné je také přidat jemně nasekanou čerstvou pažitku, petrželku, koriandr, libeček nebo bazalku. S osvěžujícími bylinkami získá toto jídlo zase o něco lepší chuť.