Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso na cibuli s hořčicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Vepřové maso na cibuli s hořčicí - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na snadný oběd nebo večeři, který vám zabere maximálně 10 minut. Vepřové maso na cibuli s hořčicí servírujte se šťouchanými bramborami, avšak skvěle se bude hodit i špenát s bramborovým knedlíkem.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou, zbavte ho všech nejedlých částí a poté ho nakrájejte na větší kostky. Vložte ho do misky a dochuťte ho solí a pepřem.

2. KROK

Přidejte hořčici a vše velmi důkladně promíchejte. Poté maso vložte na 2 hodiny do lednice, pokud však nemáte tolik času, můžete tento krok vynechat.

3. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji na měsíčky. Vložte ji do sáčku na pečení a na ni položte kousky masa. Pokud nemáte sáčky na pečení, cibuli i maso vložte do pekáče.

4. KROK

Sáček na pečení uzavřete a poté do něj udělejte několik dírek párátkem, aby mohl vzduch lépe cirkulovat. Přendejte ho do pekáče a vložte ho předem vyhřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho přibližně 1 hodinu.

5. KROK

Jakmile bude maso měkké, sáček nechte otevřený a pečte ho ještě 10 minut, dokud maso nezezlátne. Poté ho ihned servírujte se šťouchanými bramborami nebo se špenátem s bramborovým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů