Šťavnaté vařené kuře v máslové omáčce s houbami a sýrem - postup přípravy
Vařené kuře poněkud upadlo v zapomnění. Ve srovnání s pečeným či smaženým kuřecím masem poněkud ztratilo na popularitě. Nutno však dodat, že velmi neprávem. Nejenže je vařené kuřecí maso zdravější, ale je také velmi šťavnaté a chutné. Přinášíme vám proto zajímavý a neotřelý recept na vařená kuřecí prsíčka s lahodnou máslovou omáčkou, doplněná o plátky hub a strouhaný sýr. Věřte nám, je to neskutečná lahůdka!
Ingredience
Omáčka
Kuřecí prsíčka důkladně umyjte, vložte je do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte, dokud nebude maso hotové.
Cibuli očistěte, nakrájejte na jemné kostičky a na rozpálené pánvi s trochou másla ji osmahněte dozlatova. Žampiony nakrájejte na malé kostky a přihoďte je na pánev s osmaženou cibulí. Přiklopte pokličkou a duste obojí společně po dobu 10 minut. Pak pánev vypněte teplo a nechte vychladnout.
Uvařené kuřecí maso rozkrájejte na kousky a smíchejte je se směsí hub a cibulky.
Na kamna připravte čistou a suchou pánev a osmahněte na ní mouku. Když lehce zezlátne, přidejte k ní máslo a smažte dalších pár minut. Poté vše zalijte zakysanou smetanou a promíchejte. Pak přidejte sladkou smetanu, znovu promíchejte a přidejte do této směsi houby s kuřecím masem. Ještě chvíli nechte probublat a vypněte sporák.
Připravte si zapékací misky a naplňte je kuřecím masem v omáčce. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a zasypejte jím povrch pokrmu v miskách. Takto je vložte do trouby a zapečte je při teplotě 180 °C po dobu 10 až 15 minut, aby se sýr roztekl a zezlátl.
Podávejte ještě čerstvé, dokud se sýr krásně táhne.
Dobrou chuť.