Sterilovaná pikantní papriková omáčka s rajčaty - postup přípravy
Pikantní papriková omáčka má výraznou chuť a aroma, které vás ohromí. Můžete ji servírovat jako dip, namazat ji na pečivo nebo ji zakomponovat do polévek a omáček.
Ingredience
Pálivé papriky vložte do mísy, zalijte je vodou a důkladně je omyjte. Poté je osušte ubrouskem a odstraňte z nich stopky. Následně papriky rozmixujte na kaši, kterou přendejte do mísy.
Do jiné mísy vložte oloupané stroužky česneku, které zalijte vodou a umyjte stejně, jako papriky. Poté česnek vyjměte, osušte ubrouskem a rozmixujte najemno. Česnek přendejte do mísy a odložte bokem.
Nyní omyjte a na drobné kousky nakrájejte červené papriky, které poté také rozmixujte a přendejte do čisté mísy.
Poznámka: Před mixováním z paprik odstraňte semeníky.
Omytá rajčata zbavte stopek a rovněž je rozmixujte. Na pánvi rozpalte olej a česnek na něm 5 minut smažte. Poté k němu přidejte pálivé papriky, které smažte dalších 5 minut.
Do směsi vmíchejte rozmixované červené papriky a směs vařte dalších 5 minut. Nakonec přidejte rajčata, ingredience zamíchejte a pokračujte ve vaření další 1 minutu.
Směs následně osolte, ochuťte cukrem a octem. Omáčku vařte dalších 5 minut a odstavte ji z tepla. Pikantní paprikovou omáčkou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčkem a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Tip: Pikantní paprikovou omáčku můžete servírovat s chlebem, ale také ji přidat do polévek nebo omáček. Můžete ji podávat také jako dip.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: meine leckere küche