Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušené papriky v oleji s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 722 minut

Sušené papriky v oleji s česnekem - postup přípravy

Už nemusíte kupovat předražené produkty, abyste oživili své saláty nebo masové pokrmy. Sušené papriky v oleji připravíte jednoduše a z levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Do sklenice

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Papriky omyjte, osušte, rozkrojte na polovinu a zbavte je semeníků. Zeleninu vyskládejte na mřížky, které vložte do sušičky a sušte ji při 70 °C po dobu 5–12 hodin. 

2. KROK

Poznámka: Papriky můžete sušit i v klasické troubě. V takovém případě je vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a sušte je za stejných podmínek, jako v sušičce.

3. KROK

Sterilizované sklenice naplňte hřebíčkem, novým kořením, plátky česneku a vrstvou sušených paprik. Ty zakryjte dalším česnekem, nakrájenou feferonkou a další vrstvou paprik. 

4. KROK

Postup opakujte ještě jednou a ingredience zasypte solí, cukrem, koriandrem, kardamomem, kari, kmínem a pepřem. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění 1 sklenice o objemu 500 ml. 

5. KROK

Do sklenice vlijte balzamikový ocet a nakonec vše zalijte horkým olejem tak, aby byla zelenina zcela ponořená. Sklenice pevně uzavřete víčky a nechte je zcela vychladnout.

6. KROK

Sušené papriky v oleji skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření je uchovávejte v lednici a co nejdřív je zkonzumujte. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů