Sušené papriky v oleji s česnekem - postup přípravy
Už nemusíte kupovat předražené produkty, abyste oživili své saláty nebo masové pokrmy. Sušené papriky v oleji připravíte jednoduše a z levných ingrediencí.
Základ
Do sklenice
Nálev
Papriky omyjte, osušte, rozkrojte na polovinu a zbavte je semeníků. Zeleninu vyskládejte na mřížky, které vložte do sušičky a sušte ji při 70 °C po dobu 5–12 hodin.
Poznámka: Papriky můžete sušit i v klasické troubě. V takovém případě je vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a sušte je za stejných podmínek, jako v sušičce.
Sterilizované sklenice naplňte hřebíčkem, novým kořením, plátky česneku a vrstvou sušených paprik. Ty zakryjte dalším česnekem, nakrájenou feferonkou a další vrstvou paprik.
Postup opakujte ještě jednou a ingredience zasypte solí, cukrem, koriandrem, kardamomem, kari, kmínem a pepřem.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění 1 sklenice o objemu 500 ml.
Do sklenice vlijte balzamikový ocet a nakonec vše zalijte horkým olejem tak, aby byla zelenina zcela ponořená. Sklenice pevně uzavřete víčky a nechte je zcela vychladnout.
Sušené papriky v oleji skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření je uchovávejte v lednici a co nejdřív je zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

