Hovězí ptáčky na smetaně

i Fotografie: Ladislava Šatavová
i Fotografie: Ladislava Šatavová
i Fotografie: Ladislava Šatavová
i Fotografie: Ladislava Šatavová
Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hovězí ptáčky na smetaně - postup přípravy

Hovězí ptáčky jsou česká klasika. Ne každý je však připravuje na smetaně. Pokud vás tato variace doposud míjela, zkuste si ji podle receptu, o který se s námi podělila paní Ladislava Šatavová. Delikátní kombinace zeleniny, masa a smetany dodává omáčce jedinečnou chuť, na kterou nikdy nezapomenete. To potvrdí i ti, kteří znají tento recept od dětství a rádi na něj vzpomínají.
1. KROK

Cibuli, okurku a mrkev nastrouhejte nahrubo. Hovězí plátky rozklepejte a z obou stran je podle chuti osolte a opepřete. Maso rozložte vedle sebe, svrchu potřete hořčicí a na každý plátek položte trochu cibule, mrkve a okurky.

2. KROK

Na hromádku zeleniny položte plátek slaniny, čtvrtku natvrdo uvařeného vajíčka a půlku malého párku. Maso stočte do pevného balíčku a zavažte ho potravinářskou nití.

3. KROK

V hrnci rozehřejte trochu oleje a orestujte na něm zbylou cibuli dorůžova. Na cibuli položte hovězí ptáčky a opékejte je ze všech stran, dokud nezezlátnou. Maso podlijte horkou vodou a přidejte zbylou zeleninu. Přiklopte hrnec pokličkou a vše duste doměkka.

4. KROK

Vedle v misce si vytvořte záklechtku z trochy hladké mouky a vody a nalijte ji do hrnce s masem a zeleninou, kterou předtím zalijte plnotučnou smetanou. Vše rozmíchejte dohladka, chvíli provařte a podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte s domácím houskovým knedlíkem.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 273 hlasů
Nahlásit chybu
137 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt