Sušenkový dort se smetanovým krémem a jahodami - postup přípravy
Sladký dezert s osvěžujícím ovocným nádechem se pro nadcházející teplé dny neskutečně hodí. Rozhodně se nemusíte bát toho, že by vás po čase omrzel, jelikož jen stačí vyměnit druh ovoce a máte opět originální pochoutku.
Sušenkové těsto
Náplň
Sušenky rozmixujte nadrobno, nalijte do nich rozpuštěné máslo a pomalu promíchejte stěrkou. Boky formy (20×15 cm) vyložte acetátovou fólií a dejte do ní polovinu sušenkového těsta, rovnoměrně jej zarovnejte. Jahody nakrájejte na malé kousky.
Do středně velké mísy dejte smetanový sýr, cukr a zalijte smetanou. Promíchejte stěrkou a poté vyšlehejte do hladka. Promíchejte s kousky jahod a mezitím si připravte agar (můžete jej nahradit 10 g želatiny v prášku). Nasypejte jej do sklenice s vodou, promíchejte a přelijte do hrnce. Za stálého míchání ohřívejte, dokud nedojde bodu varu, poté směs přilijte do náplně s jahodami, důkladně promíchejte.
Nalijte krém do formy se sušenkami, zarovnejte a na vrch dejte druhou polovinu sušenkového těsta. Po zarovnání dejte vychladit minimálně na dvě hodiny do lednice, poté libovolně posypejte třeba strouhaným kokosem. Následně můžete servírovat, dobrou chuť!