Sušenkový dort se smetanovým krémem a jahodami - postup přípravy
Sladký dezert s osvěžujícím ovocným nádechem se pro nadcházející teplé dny neskutečně hodí. Rozhodně se nemusíte bát toho, že by vás po čase omrzel, jelikož jen stačí vyměnit druh ovoce a máte opět originální pochoutku.
Sušenkové těsto
Náplň
Sušenky rozmixujte nadrobno, nalijte do nich rozpuštěné máslo a pomalu promíchejte stěrkou. Boky formy (20×15 cm) vyložte acetátovou fólií a dejte do ní polovinu sušenkového těsta, rovnoměrně jej zarovnejte. Jahody nakrájejte na malé kousky.
Do středně velké mísy dejte smetanový sýr, cukr a zalijte smetanou. Promíchejte stěrkou a poté vyšlehejte do hladka. Promíchejte s kousky jahod a mezitím si připravte agar (můžete jej nahradit 10 g želatiny v prášku). Nasypejte jej do sklenice s vodou, promíchejte a přelijte do hrnce. Za stálého míchání ohřívejte, dokud nedojde bodu varu, poté směs přilijte do náplně s jahodami, důkladně promíchejte.
Nalijte krém do formy se sušenkami, zarovnejte a na vrch dejte druhou polovinu sušenkového těsta. Po zarovnání dejte vychladit minimálně na dvě hodiny do lednice, poté libovolně posypejte třeba strouhaným kokosem. Následně můžete servírovat, dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.