Sušenkový řez s čokoládou a ořechy - postup přípravy
Sušenkový řez s jemnou čokoládou je lahodný, vláčný a křupavý díky sušenkám a ořechům na povrchu. Výhodou dezertu je rychlá příprava bez nutnosti použít troubu.
Ingredience
V míse smíchejte vanilkové pudinky v prášku s vodou, a jakmile se ingredience propojí, přisypte do směsi cukr.
Tekutinu přelijte do hrnce a zahřívejte ji 1–2 minuty, do zhoustnutí. Poté hrnec odstavte z tepla a vmíchejte do jeho obsahu čokoládu.
Poznámka: Směs míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Směs nechte volně chladnout a nasekejte ořechy najemno. Následně vmíchejte část ořechů do směsi s čokoládou. Plech vyložte alobalem a jeho dno pokryjte sušenkami tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Tip: Místo alobalu můžete použít pečicí papír.
Na sušenky rovnoměrně rozprostřete část čokoládové směsi a pokryjte ji další vrstvou sušenek.
Poznámka: Ve vrstvení pokračujte, dokud budete mít ingredience a zakončete jej vrstvou sušenek, které potřete trochou vody.
Plech se sušenkovými řezy zakryjte alobalem a vložte ho na několik hodin do lednice. Poté řezy vyklopte na servírovací tác, povrch sušenek pokryjte zbytkem čokoládové směsi a dejte je na 1 hodinu chladit do lednice.
Poznámka: Sušenkové řezy podávejte posypané nasekanými ořechy a nakrájené na malé kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Serpica Recepti