Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadná mramorovaná buchta s polevou z bílé čokolády a kávy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Snadná mramorovaná buchta s polevou z bílé čokolády a kávy - postup přípravy

Potřebujete rychle upéct sladké pohoštění a nemáte času ani surovin nazbyt? Vezměte to, co máte neustále po ruce a vytvořte z toho neuvěřitelný moučník, který je krásný, chutný a rychlý. Má všechna pozitiva, která si jen dovedete představit. Je škoda tento recept minout bez povšimnutí.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké misky vyklepněte čtyři vajíčka, přisypejte k nim cukr, špetku soli a vanilkovou esenci podle chuti. Elektrickým šlehačem vše zamíchejte do bělavé napěněné konzistence. K ní pak, aniž byste přerušili šlehání, přilijte 100 ml slunečnicového oleje a po chvíli ještě 180 ml mléka. Nakonec přisypejte v několika fázích hladkou mouku s práškem do pečiva a smíchejte do hustého tekutého těsta.

2. KROK

Hotové těsto rozdělte na dvě části, které jsou zhruba stejně objemné. V malé mističce smíchejte neslazený kakaový prášek s 50 ml mléka a rozmíchejte obojí do husté čokoládové pasty. Tu pak přilijte do jedné z misek s těstem a dobře rozmíchejte, čímž vytvoříte tmavé těsto.

3. KROK

Připravte si formu na biskupský chlebíček, vytřete ji máslem a vysypejte moukou a vlijte do ní těsto následujícím způsobem: Nejprve na dno vlijte malé množství tmavé směsi, na ni nalijte pár lžic světlé směsi a tímto způsobem vrstvy těsta střídejte, dokud nezaplníte celou formu. Všimněte si, že se vrstvy nepromíchávají, ale zůstávají krásně oddělené a vrstvené do soustředných kruhů.

4. KROK

Formou s těstem několikrát ťukněte o pracovní plochu, abyste vyhnali případné bublinky vzduchu a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 40 minut. Na kamnech rozpusťte bílou čokoládu a vmíchejte do ní instantní kávu tak, abyste získali světle hnědou hmotu. Tu naplňte do zdobicího sáčku a vytvořte na povrchu hotového moučníku cik cak čáry v několika vrstvách. Polevu můžete posypat cukrářským zdobením, nechte zchladnout a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů