Sušenky s kokosovým krémem - postup přípravy
Pokud vyzkoušíte recept na sušenky podle paní Romany Važanské, už nikdy nekoupíte ty z obchodu. Jsou plněné kokosovým krémem a ozdobit je můžete oblíbenou čokoládou.
Těsto na sušenky
Kokosový krém
Na ozdobu
Do mísy přesejte hladkou mouku s kypřicím práškem. Přidejte žloutky a změklé máslo. Poté vypracujte hladké těsto.
Těsto nechte odpočinout hodinu v lednici. Poté ho na jemně pomoučeném vále rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrájejte kolečka a do poloviny z nich vytvořte ozdobu pomocí paličky na maso.
Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10–15 minut do zlatova. Poté je nechte zcela vychladnout.
Kokos rozmixujte s trochou kokosového mléka na hladkou kašičku. Přidejte zbylé mléko, pudinkový prášek a cukr podle chuti. Směs vařte, dokud nezhoustne.
Směs nechte zcela vychladnout a poté přidejte vanilkové aroma a máslo. Vše dobře ušlehejte na hladký krém.
Naneste krém na polovinu sušenek a na ně umístěte sušenky s vytvořeným dekorem. Jemně přitlačte horní sušenku. Nakonec sušenky ozdobte čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.