Sušenky s ovocnou náplní a ořechy - postup přípravy
Sušenky s ovocnou náplní spojují sladkost s křupavostí, což z nich dělá dokonalou pochoutku. Můžete je podávat jako dezert o Vánocích i během celého roku.
Těsto
Náplň
Zdobení
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny, do které následně vešlehejte olej a přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte a přidejte po částech.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice. Zatím připravte náplň.
Rybíz v rendlíku smíchejte s cukrem a směs vařte 10 minut. Poté do ní přidejte škrob, ingredience důkladně zamíchejte, pokračujte ve vaření další minutu a poté rendlík odstavte z tepla.
Tip: Místo rybízu můžete použít jiné oblíbené ovoce.
Ovocnou náplň rozmixujte dohladka a přelijte ji do mísy, ve které ji smíchejte s nasekanými ořechy.
Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a rádýlkem ho rozdělte na tři stejně široké pruhy. Do středu každého pruhu těsta aplikujte pruh náplně a okraji těsta ji zabalte tak, jak to můžete vidět níže ve videu.
Poznámka: Postup opakujte u všech tří pruhů.
Pruhy nakrájejte na, asi 3cm dlouhé, kousky, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Sušenky s ovocnou náplní pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Poté je nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem.
Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky by měly být upečené dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко