Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky s ovocnou náplní a ořechy

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Sušenky s ovocnou náplní a ořechy - postup přípravy

Sušenky s ovocnou náplní spojují sladkost s křupavostí, což z nich dělá dokonalou pochoutku. Můžete je podávat jako dezert o Vánocích i během celého roku.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do pěny, do které následně vešlehejte olej a přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte a přidejte po částech.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice. Zatím připravte náplň. 

3. KROK

Rybíz v rendlíku smíchejte s cukrem a směs vařte 10 minut. Poté do ní přidejte škrob, ingredience důkladně zamíchejte, pokračujte ve vaření další minutu a poté rendlík odstavte z tepla.

Tip: Místo rybízu můžete použít jiné oblíbené ovoce.

4. KROK

Ovocnou náplň rozmixujte dohladka a přelijte ji do mísy, ve které ji smíchejte s nasekanými ořechy. 

5. KROK

Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a rádýlkem ho rozdělte na tři stejně široké pruhy. Do středu každého pruhu těsta aplikujte pruh náplně a okraji těsta ji zabalte tak, jak to můžete vidět níže ve videu. 

Poznámka: Postup opakujte u všech tří pruhů.

6. KROK

Pruhy nakrájejte na, asi 3cm dlouhé, kousky, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Sušenky s ovocnou náplní pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Poté je nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem.

7. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky by měly být upečené dozlatova.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů