Ořechové řezy s pudinkovým krémem

i Zdroj fotografie: Andy vaří pro zdraví
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Ořechové řezy s pudinkovým krémem - postup přípravy

Lehké a vláčné ořechové řezy s pudinkem podle receptu paní Andy ze stránky Andy vaří pro zdraví vás zaujme svou neuvěřitelně vláčnou konzistencí. Recept je docela snadný a určitě si s ním bez obtíží poradíte.
1. KROK

Troubu nechte rozehřát na teplotu 180 °C a plech o rozměrech 34 x 23 cm vymažte tukem a vysypejte moukou. Ve velké míse smíchejte mouku, mléko, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a mleté ořechy a vypracujte polotekuté těsto. Plech s těstem vložte do trouby a nechte ho péct asi 15 až 20 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Zda je korpus upečený, otestujte zapíchnutou špejlí.

2. KROK

Zatímco se korpus peče, připravte pudinkový krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte hustý pudink, který nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do hladkého krému a po lžících k této směsi zašlehávejte vychladlý pudink. Pokud chcete, přidejte do krému také kapku rumu a případně také rozpuštěnou čokoládu.

3. KROK

Upečený korpus nechte vychladnout na pokojovou teplotu a potřete ho po celé ploše vaší oblíbenou ovocnou zavařeninou. Na tuto vrstvu pak naneste pudinkový krém, uhlaďte ho do roviny a nechte ho ztuhnout v lednici. Ztuhlý koláč ozdobte kakaovým posypem, strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou a zdobením dle chuti a fantazie.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 159 hlasů
Nahlásit chybu
139 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty