Švédský koláč s tvarohovou náplní a rozinkami - postup přípravy
Inspirujte se zajímavým receptem paní Anety Mühlhandlové na švédský koláč, který je vláčný, sladký a doslova se rozplývá na jazyku. Vláčnost dodává dezertu tvarohová náplň, kterou skvěle doplňuje chuť vanilkového cukru a rumu.
Základ
Náplň
V míse smíchejte polohrubou mouku s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem a kypřícím práškem do pečiva. Plech vymažte máslem a rovnoměrně na něj nasypte 500 g připravené suché směsi.
Tip: Nechcete-li plech vymazávat, můžete jej vyložit pečicím papírem.
V druhé míse smíchejte tvaroh s vejci, mlékem, cukrem a rozinkami. Do směsi přidejte lžíci rumu a vše důkladně promíchejte. Jakmile se ingredience propojí, směs nalijte na základ, který máte připravený na plechu a tvarohovou náplň zasypte zbylou suchou směsí ze základu.
Tip: Chcete-li, aby dezert krásně voněl a získal ještě o něco zajímavější chuť, posypte ho trochou perníku.
Na celý povrch švédského koláče položte 200 g změklého másla, které jste nakrájeli na plátky a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut.
Tip: Zda je koláč upečený, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. Pokud se na ní zachytí těsto, pečte dál.
Poznámka: Po upečení nechte švédský koláč vychladnout, aby ztuhl a poté jej podávejte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.