Sypané chlebíčky se šunkou, vejcem a zeleninou - postup přípravy
Připravte si snadné sypané chlebíčky podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm je šťavnatý, plný chutí a je ideální jako pohoštění pro vaše blízké.
Základ
Příloha
Zdobení
V misce smíchejte nakrájenou vařenou petržel, celer, mrkev, nakrájené brambory, nakládanou okurku a nadrobno nakrájenou cibuli.
Poznámka: Zeleninu uvaříte, během 15–20 minut, v osolené vodě.
Směs ochuťte solí, pepřem, majonézou, plnotučnou hořčicí a lákem z okurek. Ingredience důkladně zamíchejte a směs rovnoměrně naneste na krajíce veky.
Poznámka: Místo veky můžete použít jakékoliv jiné oblíbené pečivo.
Každý chlebíček následně ozdobte nastrouhaným šunkovým salámem, kolečkem vařeného vejce, petrželkou, několika kousky nakládaných okurek a kouskem kapie.
Poznámka: Vejce uvaříte během 10 minut.
Tip: Směs na chlebíčky můžete konzumovat hned. Skvěle ale chutná také vychlazená. V takovém případě ji vložte na 30 minut do lednice před tím, než ji budete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem