Sýrové kytičky z listového těsta - postup přípravy
Překvapte své hosty originálním slaným dezertem v podobě kytiček z listového těsta, plněných jemným sýrem. Součástí receptu je dip, který dodává pokrmu šmrnc.
Základ
Na potření a posypání
Dip
Listové těsto rozbalte, položte na rovnou plochu a rozdělte ho na 9 čtverců. V misce smíchejte smetanový sýr s nastrouhaným česnekem a směsí potřete každý kousek těsta.
Fetu rozmačkejte pomocí vidličky a posypte jí všechny kousky. Fetu posypte nasekanou petrželkou a nastrouhaným tvrdým sýrem.
Tip: Sýr zvolte na základě vašich chuťových preferencí. Do pokrmu se skvěle hodí například Eidam, Mozzarella nebo Gouda.
Okraje těsta zahněte směrem k sobě, abyste uzavřeli náplň a vzniklé bochánky otočte uzavřenou částí dolů.
Na střed každého bochánku položte metličku od mixéru a nožem udělejte v těstu čtyři řezy. Z těsta následně vytvarujte kytičky pomocí rukou.
Tip: Při tvarování kytičky se inspirujte postupem níže ve videu.
Kytičky z listového těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a do jejich středu vložte trochu najemno nastrouhaného sýra. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut.
Zatímco se pokrm peče, připravte dip rozmixováním vejce, česneku, oleje, hořčice, cukru, sušeného mléka, mleté sladké papriky, soli a pepře. Poté, co se ingredience spojí, přidejte kečup a pokračujte v mixování ještě chvíli.
Tip: Upečené kytičky servírujte společně s připraveným dipem. Můžete je ozdobit ještě kouskem čerstvého rajčete a oblíbenými bylinkami.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes