Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krkovice ze sklenice s cibulí a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 217 minut

Krkovice ze sklenice s cibulí a česnekem - postup přípravy

Připravte si šťavnatou krkovici z e sklenice podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Má bohatou chuť a poslouží jako předkrm i rychlý oběd.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou krkovici nakrájejte na menší kusy, které ochuťte směsí rozemletého hořčičného semínka s pepřem ze všech stran.

2. KROK

Maso nechte 30 minut odpočívat a poté ho smažte na rozpuštěném sádle 4–6 minut. Krkovici osolte, a jakmile zhnědne, přidejte tolik sádla, aby byly všechny kousky masa zcela ponořené. 

3. KROK

Pokračujte ve smažení další minutu a poté stáhněte plamen na minimum. Pánev zakryjte poklicí a pokrm konfitujte 3 hodiny.  

Poznámka: Sádlo musí jen lehce pobublávat. Maso se nesmí smažit.

4. KROK

Po třech hodinách k masu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, ingredience promíchejte a pokračujte v konfitování dalších 30 minut.

Poznámka: Pokud jsou ve směsi větší kusy masa, natrhejte je.

5. KROK

Po půl hodině směs odstavte z tepla, vmíchejte do ní majoránku a naplňte jí sklenici. Krkovici ze sklenice nechte vychladnout, zakryjte ji víkem a vložte do lednice.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů