Krkovice ze sklenice s cibulí a česnekem - postup přípravy
Připravte si šťavnatou krkovici z e sklenice podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Má bohatou chuť a poslouží jako předkrm i rychlý oběd.
Základ
Ostatní ingredience
Vepřovou krkovici nakrájejte na menší kusy, které ochuťte směsí rozemletého hořčičného semínka s pepřem ze všech stran.
Maso nechte 30 minut odpočívat a poté ho smažte na rozpuštěném sádle 4–6 minut. Krkovici osolte, a jakmile zhnědne, přidejte tolik sádla, aby byly všechny kousky masa zcela ponořené.
Pokračujte ve smažení další minutu a poté stáhněte plamen na minimum. Pánev zakryjte poklicí a pokrm konfitujte 3 hodiny.
Poznámka: Sádlo musí jen lehce pobublávat. Maso se nesmí smažit.
Po třech hodinách k masu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, ingredience promíchejte a pokračujte v konfitování dalších 30 minut.
Poznámka: Pokud jsou ve směsi větší kusy masa, natrhejte je.
Po půl hodině směs odstavte z tepla, vmíchejte do ní majoránku a naplňte jí sklenici. Krkovici ze sklenice nechte vychladnout, zakryjte ji víkem a vložte do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty