Sýrové pizza tyčinky z kynutého těsta - postup přípravy
Sýrové pizza tyčinky mohou sloužit jako svačinka, předkrm nebo slaný dezert. Na povrchu jsou příjemně křupavé, uvnitř vláčné a zvládnou je připravit i začátečníci.
Těsto
Náplň
Na pomazání
V míse smíchejte cukr, suché droždí, sůl, teplou vodu a olej. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a pomocí rukou uhněťte těsto.
Tip: Mouku před přidáním prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut kynout na teplém místě. Po této době těsto posypte trochou mouky a znovu ho prohněťte. Poté ho rozdělte na 6 stejně velkých částí, z nichž vytvořte malé bochánky.
Poznámka: Zatímco budete pracovat s jednou částí těsta, ostatní bochánky mějte přikryté sáčkem.
Z každého bochánku vyválejte plát ve tvaru obdélníku o výšce 0,5 cm, který pokryjte rajčatovou pastou, nahrubo nastrouhaným čedarem a nasekanou omytou petrželkou.
Těsto zarolujte, roládu rozkrojte na polovinu, obě poloviny namažte rozpuštěným máslem a smotejte je k sobě tak, jak to můžete vidět níže ve videu.
Poznámka: Sýrové pizza tyčinky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je sáčkem a nechte je kynout dalších 10 minut.
Poté tyčinky nakrájejte na 24 stejně velkých částí, které pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Poznámka: Po upečení nechte sýrové pizza tyčinky volně vychladnout.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER