Těstovinové omáčky - postup přípravy
Jestliže máte v oblibě těstoviny, jistě vás potěší alespoň jeden z následujících receptů na omáčky. Ty dokonale doplní jak špagety, tak penne, nebo třeba tagliatelle. Nechte se inspirovat následujícími chutnými kombinacemi.
Smetanová omáčka s kuřecím masem
Boloňská omáčka
Smetanová omáčka s kuřecím masem
Nejprve si oloupejte cibule a nakrájejte je na menší kousky. Následně ji osmahněte na rozpáleném másle. Přidejte k ní na kostky nakrájená kuřecí prsa, očištěná na kousky nasekaná rajčata, papriky, ochuťte solí, mletým pepřem, čerstvými bylinkami dle obliby a restujte na mírném ohni asi pět minut. Nakonec vlijte do směsi smetanu a provařte do zhoustnutí. Smíchejte s oblíbenými těstovinami a podávejte.
Boloňská omáčka
Nejprve si oloupejte cibuli a česnek a nasekejte na menší kousky. Dejte zeleninu restovat na rozpálený olivový olej a postupně přidejte i mleté hovězí maso. Dobře promíchejte a opékejte ze všech stran. Směs povařte asi dvě minuty a pak přidejte rajčatovou omáčku a koření. Nechte probublávat na mírném ohni asi deset minut.
Na závěr přisypte do omáčky strouhaný sýr a máte hotovo. Pro milovníky intenzivnějších chutí lze přidat do omáčky trochu červeného vína. Tím maso podlijete při restování. Hodit se budou například do směsi i čerstvé žampiony. Omáčku promíchejte se špagetami a podávejte.