Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý zelný salát s mrkví a mátou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Rychlý zelný salát s mrkví a mátou - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na zelný salát, vyzkoušejte tento s mrkví a mátou, který vás příjemně ochladí v horkých letních dnech. Podávat ho můžete samotný nebo jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Červené zelí omyjte, vyřízněte z něj tvrdý střed a nakrájejte ho na co nejtenčí proužky. Poté ho přendejte do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.

2. KROK

Mrkev přendejte do mísy se zelím. Mátu omyjte pod tekoucí vodou, nasekejte na malé kousky a přidejte ji k zelenině.

3. KROK

Zelný salát dochuťte šťávou z poloviny citrónu, solí a mletým černým pepřem. Poté do mísy nalijte olivový olej a vše velmi pečlivě promíchejte.

4. KROK

Zelný salát můžete ihned servírovat, lépe však bude chutnat, když ho necháte v lednici odležet alespoň 2 hodiny.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Angie Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů