Těstoviny se sýrovou omáčkou a houbami - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte univerzální pokrm, který můžete servírovat samostatně, ale také s masem. Těstoviny se sýrovou omáčkou jsou rychlé a snadné.
Těstoviny
Houbová směs
Do pánve vlijte mléko s vodou a tekutinu přiveďte k varu. Asi po 3 minutách do pánve přidejte těstoviny, které ochuťte solí, pepřem, kari kořením a mletou sladkou paprikou.
Ingredience zamíchejte a vařte 7 minut, pod pokličkou. Mezitím smažte v jiné pánvi, na rozpáleném oleji, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem po dobu 2–3 minut.
Po této době k ingrediencím přidejte na plátky nakrájené žampiony a vše smažte 4–5 minut.
Poznámka: Z žampionů předem odstraňte nožičky.
Po 7 minutách do těstovin vmíchejte máslo, pánev zakryjte a pokračujte ve vaření další 2–4 minuty, do změknutí těstovin. Směs s žampiony ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, chilli kousky, ingredience zamíchejte a smažte ještě 1–2 minuty.
Do pánve s těstovinami vložte plátky čedaru, které nechte rozpustit a asi po minutě pánev zakryjte, odstavte z tepla a nechte ji odpočívat 2–3 minuty.
Těstoviny se sýrovou omáčkou a houbami servírujte samostatně, ale můžete k nim přidat také maso. Skvěle se hodí vepřová krkovička nebo kuřecí steak.
Tip: Každou porci posypte trochou sušené bazalky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nur’un Yemek Tarifleri 2
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.