Těstoviny se žampiony a slaninou - postup přípravy
Chcete-li si dopřát jídlo, které vás zasytí, ale jeho příprava vám nezabere moc času, vyzkoušejte těstoviny se žampiony. Jsou šťavnaté a plné rozmanitých chutí.
Ingredience
Na proužky nakrájenou cibuli smažte v pánvi s rozpáleným olejem 2–3 minuty. K cibuli přidejte nakrájené houby a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou slaninu a směs smažte ještě 2 minuty. Následně ji přendejte do misky a do pánve nalijte vývar.
Poznámka: Pokud chcete, můžete slaninu vynechat. Můžete ji také nahradit klasickou šunkou.
Vývar smíchejte se smetanou a do tekutiny vmíchejte těstoviny, které vařte 15 minut, pod pokličkou. Po této době k těstovinám vraťte směs s houbami a slaninou a vmíchejte do nich nastrouhaný parmazán.
Těstoviny se žampiony dochuťte pepřem a solí, odstavte je z tepla a vmíchejte do nich petrželku.
Tip: Každou porci můžete podávat s cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tak lahodné!