Tiramisu - postup přípravy
Tiramisu je tradiční italský dezert s intenzivní kávovou vůní, který je můžete připravit doma během pár minut, a nevyžaduje pečení. Tento originální dezert lze připravit velice jednoduše a snadno v pohodlí vlastní kuchyně. Získáte mimořádně chutnou pochoutku, velmi jemnou a krémovou, s vůní kávy a brandy. Skutečný a dokonalý dezert pro dospělé! Nechte se hýčkat tímto dezertem a užijte si každý voňavý a vynikající kousek, který můžete s klidem v duši naservírovat svým přátelům.
Ingredience
V první řadě oddělte žloutky od bílků a šlehejte s cukrem, dokud nezískáte pevnou hmotu. Žloutky dejte do mascarpone a ještě jednou vyšlehejte mixérem, abyste získali pevnou hmotu.
Do studeného bílku přidejte špetku soli a šlehejte, dokud nezískáte pěnu se stabilními, pevnými špičkami. Za stálého míchání shora dolů začleňte do tvarohové hmoty rozšlehanou bílou hmotu.
Poté připravte kávu a přidejte asi 3-4 čajové lžičky cukru a brandy. Namočte piškoty do kávy a dejte je do formy s vysokými okraji. Poté vložte vrstvu krému a vrstvy opakujte. Až zpracujete všechny piškoty a veškerý krém ve střídajících se vrstvách, vrchní část posypte kakaem. Tento dezert není pečený, takže v tuto chvíli máte hotovo. Stačí, když ho umístíte do lednice, aby zůstal tuhý, a můžete jej servírovat své rodině, přátelům a návštěvám.