Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tlačenkový salát se sterilovanou zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Tlačenkový salát se sterilovanou zeleninou - postup přípravy

Tlačenka se nemusí podávat výhradně s cibulí, octem a pečivem. Vyzkoušejte tlačenkový salát, který býval hitem v lahůdkářstvích za minulého režimu a na nějž nám poskytla recept paní Jaroslava Slavíková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na nálev

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tlačenku nakrájejte na co nejtenčí plátky (nejlépe na elektrickém kráječi) a ty pak rozkrájejte na čtverečky. Cibuli oloupejte a rozkrojte ji na dvě půlky. Jednu z nich rozkrájejte na tenké plátky, druhou nasekejte najemno a obě půlky přidejte do misky s rozkrájenou tlačenkou.

2. KROK

Nakládané kapie slijte z nálevu a nechte okapat. Rozkrojte je na půlky a ty nakrájejte na malé kostičky. Kyselou okurku nakrájejte na tenké nudličky a spolu s kapií ji přihoďte do mísy k tlačence a cibuli. Salát podle chuti osolte, opepřete, zakápněte trochou rostlinného oleje a důkladně promíchejte.

3. KROK

Nakonec připravte nálev. Smíchejte trochu vody s cukrem a solí, dokyselte octem a přikápněte worcesterovou omáčku. Promíchejte a přelijte touto zálivkou tlačenkový salát, který následně opět dobře promíchejte. Hotový salát nechte alespoň 4 hodiny (lépe ale přes noc až 24 hodin) proležet, aby se chutě surovin náležitě propojily, a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů