Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňová buchta s pudinkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Třešňová buchta s pudinkem - postup přípravy

Buchty mají velkou výhodu v tom, že se hodí ke každé příležitosti. Je jedno, jestli se ji chystáte upéct z lásky pro své blízké, na oslavu, či si jen tak na ni smlsnout u televize a pak si ji vzít na svačinu, správná buchta vám vždy poslouží.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Dále

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Rozklepněte do větší mísy všechna vejce a přidejte k nim přírodní jogurt. Kelímek nevyhazujte a odměřte do něj další suroviny. Tj. cukr, plnotučné mléko a rostlinný olej. Vezměte si stěrku a důkladně suroviny promíchejte. Poté je ještě vyšlehejte s pomocí metličky. Přidejte do těsta čtyři kelímky mouky, po promíchání přidejte i pátý a opět vše promíchejte.

2. KROK

Nastrouhejte do těsta i citronovou kůru a na závěr do něj přidejte prášek do pečiva. Opět vše důkladně promíchejte. Vypeckujte 15 třešní a dochuťte je moučkovým cukrem. Přidejte je do těsta a finálně ho promíchejte. Formu na pečení (30×25 cm) vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte do ní těsto, zarovnejte ho.

3. KROK

Poté na něj naneste 9 lžic uvařeného pudinku, tři na jednu řadu. Na každou lžíci pudinku poté dejte jednu celou třešničku. Vložte formu do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte těsto cca 30 až 35 minut. Hotovou buchtu zasypejte moučkovým cukrem a nasázejte do ní další třešně na ozdobu. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů