Třešňová buchta s pudinkem - postup přípravy
Buchty mají velkou výhodu v tom, že se hodí ke každé příležitosti. Je jedno, jestli se ji chystáte upéct z lásky pro své blízké, na oslavu, či si jen tak na ni smlsnout u televize a pak si ji vzít na svačinu, správná buchta vám vždy poslouží.
Těsto
Dále
Náplň
Rozklepněte do větší mísy všechna vejce a přidejte k nim přírodní jogurt. Kelímek nevyhazujte a odměřte do něj další suroviny. Tj. cukr, plnotučné mléko a rostlinný olej. Vezměte si stěrku a důkladně suroviny promíchejte. Poté je ještě vyšlehejte s pomocí metličky. Přidejte do těsta čtyři kelímky mouky, po promíchání přidejte i pátý a opět vše promíchejte.
Nastrouhejte do těsta i citronovou kůru a na závěr do něj přidejte prášek do pečiva. Opět vše důkladně promíchejte. Vypeckujte 15 třešní a dochuťte je moučkovým cukrem. Přidejte je do těsta a finálně ho promíchejte. Formu na pečení (30×25 cm) vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte do ní těsto, zarovnejte ho.
Poté na něj naneste 9 lžic uvařeného pudinku, tři na jednu řadu. Na každou lžíci pudinku poté dejte jednu celou třešničku. Vložte formu do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte těsto cca 30 až 35 minut. Hotovou buchtu zasypejte moučkovým cukrem a nasázejte do ní další třešně na ozdobu. Dobrou chuť!