Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňový koláč z listového těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Třešňový koláč z listového těsta - postup přípravy

Tento dezert je skvělý k pohoštění ve všední den, ale také o slavnostech. Těšit se můžete na osvěžující chuť, křupavou strukturu a šťavnatou náplň.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jeden plát listového těsta jemně poválejte, zarovnejte jeho okraje a rozprostřete ho na plech, vyložený pečicím papírem, kde ho pokryjte zakysanou smetanou. 

2. KROK

Smetanu posypte prosetou skořicí, cukrem a na pánvi rozpusťte máslo, na kterém nechte rozpustit mražené třešně. 

Tip: Množství skořice určete na základě vlastní chuti. Můžete ji vynechat úplně.

3. KROK

Po 5­–7 minutách vaření do třešní vmíchejte med a pokračujte ve vaření ještě minutu. Poté přidejte kukuřičný škrob, směs vařte 2 minuty a následně jí pokryjte listové těsto na plechu. 

4. KROK

Náplň zakryjte druhým plátem listového těsta, okraje obou plátů k sobě přitlačte pomocí vidličky a dezert vidličkou propíchejte. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

5. KROK

Třešňový koláč z listového těsta nechte vychladnout a podávejte ho posypaný moučkovým cukrem. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Baking Day

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů