Tříbarevný piškot - postup přípravy
V případě, že máte v oblibě klasickou mramorovou bábovku, bude vám tento tříbarevný piškot také velice chutnat. Jeho příprava je jednoduchá a hlavně rychlá. Upečte si skvělý dezert s příchutí kakaa, vanilky a máku. Dokonale doplní šálek kávy, kakaa, nebo čaje.
Ingredience
Nejprve si vyšlehejte změklé máslo s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně do směsi přidejte i vaječné žloutky, slunečnicový olej, prášek do pečiva a prosetou polohrubou mouku. Mezitím si vyšlehejte do tuha vaječné bílky a sníh poté zakomponujte do těsta pomocí metličky, aby bylo nadýchané.
Zhotovené těsto so rozdělte na tři stejně objemné části. Jedna zůstane vanilková, druhou ochuťte kakaovým práškem a třetí mletým mákem. K ruce si následně vezměte formu na koláč a vymažte ji máslem a vysypte moukou. Vlijte nejprve část vanilkového těsta, pak těsto kakaové a naposledy těsto makové. Pečte v troubě asi 50 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
Než se piškot upeče, připravte si glazuru z moučkového cukru, citronové šťávy a trošky vody. Upečený tříbarevný piškot glazurou polijte na povrchu a nechte zaschnout. Podávejte s šálkem kávy, nebo kakaa. Skvělý bude korpus i politý čokoládovou polevou, nebo plněný smetanovým krémem. K porci piškotu lze servírovat i čerstvé ovoce a zmrzlinu dle obliby. Přejeme vám dobrou chuť!