Trojbarevné tvarohové řezy - postup přípravy
Ne vždy má člověk čas na náročné pečení složitých dezertů, proto je dobré si jednou za čas udělat klasiku, jako jsou třeba tyto tvarohové řezy. Recept nám poskytla paní Irena Scholtzová.
Tmavé těsto
Náplň
Piškot
Do větší mísy dejte prosetou mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao. Důkladně promíchejte a přidejte do směsi změklé máslo, rozklepnuté vejce a znovu promíchejte. Nakonec do směsi postupně přimíchávejte vodu. Uhněťte husté těsto, a rozválejte ho na velikost plechu, ve kterém jej budete poté péct.
Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj přeneste. Tvaroh smíchejte s cukrem a potřete jím tmavé těsto. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Do jiné mísy dejte žloutky, cukr, olej, mouku, kypřicí prášek a vodu.
Důkladně promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně je do piškotového těsta zapracujte. Naneste piškot na tvarohovou vrstvu a vložte plech do trouby předehřáté na 170 stupňů, pečte dozlatova. Dobrou chuť!