Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Trubičky se šlehačkou a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Trubičky se šlehačkou a vanilkou - postup přípravy

Pochutnejte si na křehkém dezertu s nadýchaným a lahodným krémem. Trubičky se šlehačkou vypadají luxusně a jsou proto vhodné k servírování na večírcích a oslavách.

Ingredience pro:
18 kusů
+ -

Krém

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. V rendlíku smíchejte vaječný žloutek s cukrem, kukuřičným škrobem a trochou mléka. Ingredience zamíchejte, vmíchejte do nich zbytek mléka a směs položte na sporák. 

2. KROK

Krém zahřívejte 2–3 minuty. Jakmile se začne vařit, odstavte ho z tepla, přelijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup. 

3. KROK

Zatím v jiné míse smíchejte mouku s najemno nastrouhaným studeným máslem. Poté do směsi vmíchejte zakysanou smetanu se špetkou soli, vanilkovým cukrem, vaječným žloutkem a kypřicím práškem do pečiva.

4. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které vložte do sáčku a vložte ho na 30 minut do lednice. Poté z těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který nakrájejte na pruhy o šířce přibližně 2,5 cm. 

5. KROK

Každý pruh jemně natáhněte tak, jak to můžete vidět ve videu níže a poté ho namotejte na trubičku na kremrole. Všechny trubičky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut.

6. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Dezert by měl být upečený dozlatova.

7. KROK

Nyní v míse vyšlehejte šlehačku dotuha. Poté prošlehejte vychladlý krém, který následně opatrně vmíchejte do šlehačky. Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a vložte ho do všech trubiček. 

Tip: Trubičky se šlehačkou servírujte posypané moučkovým cukrem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Delicious and Simple

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů