Trubičky se šlehačkou a vanilkou - postup přípravy
Pochutnejte si na křehkém dezertu s nadýchaným a lahodným krémem. Trubičky se šlehačkou vypadají luxusně a jsou proto vhodné k servírování na večírcích a oslavách.
Krém
Těsto
Na posypání
Nejprve připravte těsto. V rendlíku smíchejte vaječný žloutek s cukrem, kukuřičným škrobem a trochou mléka. Ingredience zamíchejte, vmíchejte do nich zbytek mléka a směs položte na sporák.
Krém zahřívejte 2–3 minuty. Jakmile se začne vařit, odstavte ho z tepla, přelijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Zatím v jiné míse smíchejte mouku s najemno nastrouhaným studeným máslem. Poté do směsi vmíchejte zakysanou smetanu se špetkou soli, vanilkovým cukrem, vaječným žloutkem a kypřicím práškem do pečiva.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které vložte do sáčku a vložte ho na 30 minut do lednice. Poté z těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který nakrájejte na pruhy o šířce přibližně 2,5 cm.
Každý pruh jemně natáhněte tak, jak to můžete vidět ve videu níže a poté ho namotejte na trubičku na kremrole. Všechny trubičky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Dezert by měl být upečený dozlatova.
Nyní v míse vyšlehejte šlehačku dotuha. Poté prošlehejte vychladlý krém, který následně opatrně vmíchejte do šlehačky. Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a vložte ho do všech trubiček.
Tip: Trubičky se šlehačkou servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delicious and Simple