Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosová roláda s kakaem a rumem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Kokosová roláda s kakaem a rumem - postup přípravy

Nyní si můžete připravit chutný dezert, u kterého nemusíte trávit dlouhé minuty u trouby. Kokosová roláda je jemná a obsahuje lahodný krém, plný exotické chuti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozmixované sušenky smíchejte s moučkovým cukrem, rumem, kakaem a vlažným mlékem. Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého vyválejte plát o výšce 1 cm, ve tvaru obdélníku. 

Tip: Aby se těsto na váleček nelepilo, válejte ho přes sáček.

2. KROK

Nyní připravte krém. Margarín vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladka a do vzniklé směsi přidejte strouhaný kokos. Krém vyválejte stejným způsobem jako těsto, na které ho následně položte. 

3. KROK

Oba pláty znovu vyválejte a zarolujte. Roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 2 hodiny do lednice.

Poznámka: S rolováním začněte ze širší strany.

4. KROK

Kokosovou roládu podávejte nakrájenou na kousky. 

Tip: Aby vypadala slavnostněji, můžete ji servírovat posypanou strouhaným kokosem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: moj.kolačić

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů