Kokosová roláda s kakaem a rumem - postup přípravy
Nyní si můžete připravit chutný dezert, u kterého nemusíte trávit dlouhé minuty u trouby. Kokosová roláda je jemná a obsahuje lahodný krém, plný exotické chuti.
Korpus
Krém
Zdobení
Rozmixované sušenky smíchejte s moučkovým cukrem, rumem, kakaem a vlažným mlékem. Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého vyválejte plát o výšce 1 cm, ve tvaru obdélníku.
Tip: Aby se těsto na váleček nelepilo, válejte ho přes sáček.
Nyní připravte krém. Margarín vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladka a do vzniklé směsi přidejte strouhaný kokos. Krém vyválejte stejným způsobem jako těsto, na které ho následně položte.
Oba pláty znovu vyválejte a zarolujte. Roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: S rolováním začněte ze širší strany.
Kokosovou roládu podávejte nakrájenou na kousky.
Tip: Aby vypadala slavnostněji, můžete ji servírovat posypanou strouhaným kokosem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: moj.kolačić