Tučňákové řezy - postup přípravy
Vyzkoušejte dezert podle tohoto receptu a uvidíte, jak budou vaši blízcí i hosté nadšeni. Zákusek je nejen velice chutný, ale v řezu také atraktivní díky střídání různých vrstev.
Těsto
Světlý krém
Čokoládový krém
Poleva
Do větší mísy dejte vodu, cukr a žloutky a vyšlehejte je do hladka. V jiné misce si zvlášť připravte směs mouky, kakaového prášku a prášku do pečiva a postupně, po menších částech, ji přimíchávejte ke žloutkové směsi a postupně mixujte.
Do pečlivě oddělených bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh, který zlehka vmíchejte do těsta.
Plech na pečení vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a pečte je v troubě předehřáté na 175 °C po dobu přibližně 40 minut. Po vychladnutí těsto ostrým nožem rozkrojte podélně na dvě části.
Světlý krém připravíte tak, že želatinový prášek smícháte s předepsaným množstvím vody a necháte jej na mírném plameni dobře rozpustit. Zvlášť si připravte smetanový sýr, smetanu a cukr a vymíchejte dohladka. Nakonec k této směsi přidejte také želatinu.
Pokud jde o čokoládový krém, ve vodní lázni smíchejte cukr, máslo a vodu a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Poté přidejte na kousky nalámanou čokoládu, rozmíchejte a odstavte.
První polovinu těsta potřete polovinou světlého krému, na něj nalijte čokoládový krém a nechte na 15 min ztuhnout v ledničce. Poté přidejte druhou polovinu světlého krému a nahoru dejte druhou polovinu těsta.
Dezert přelijte teplou čokoládovou polevou, kterou získáte jednoduše smícháním v receptu uvedených ingrediencí ve vodní lázni.
Hotový zákusek dejte opět na několik hodin ztuhnout do lednice.