Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažená cibulová květina v kořeněném trojobalu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažená cibulová květina v kořeněném trojobalu - postup přípravy

Pokud si chcete u televize jen tak něco chroupat a chipsy vás už nebaví, určitě si usmažte cibulovou květinu. Kousky cibule si můžete trhat dle libosti a namáčet je ve svém oblíbeném dipu.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibule oloupejte a na jedné straně odřízněte jejich špičku. Každou cibuli položte na víčko od zavařovací sklenice a nařízněte ji tak, abyste ji rozdělili na 16 kusů, ale aby stále držela v celku.

Poznámka: Cibuli nekrájejte úplně skrz, aby se vám jednotlivé kousky nerozpadly.

2. KROK

Nakrojené cibule ponořte na 1 hodinu do vody naříznutou částí dolů. Zatím si v míse smíchejte vejce s mlékem, ve kterém budete cibule obalovat.

3. KROK

Ve druhé míse smíchejte mouku se zvolenou směsí koření, solí a pepřem a vše zamíchejte. Cibuli vyndejte z vody a moučnou směsí ji posypte ze všech stran. Přebytečnou mouku oklepejte a cibuli obalte ve vejcích s mlékem, poté ji znovu obalte ve směsi s moukou. 

4. KROK

Poznámka: Každý kousek cibule obalte v mouce opravdu důkladně, aby byla křupavá. Mouku nasypte i dovnitř nakrojené cibule.

5. KROK

V pánvi rozehřejte olej a cibule v něm osmahněte dohněda z obou stran – 1 cibule by se měla smažit přibližně 5–7 minut.

Tip: Cibuli podávejte s majonézovo-kečupovým dipem, který jednoduše získáte smícháním těchto dvou ingrediencí. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů