Turecké bramboráčky v těstíčku - postup přípravy
Máte rádi placky a bramboráky na různé způsoby a rádi byste vyzkoušeli nějaký netradiční recept? Bramborové placky nejsou oblíbené zdaleka jen v České republice, ale například i v tak exotických zemích, jako je Turecko. Přestože základní surovina je stejná, turecké hospodyně k ní přidávají i poněkud méně tradiční přísady než ty české, jako například tavený sýr, a bramboráčky navíc před smažením obalí v těstíčku. Zkuste si je podle tohoto receptu připravit a uvidíte, jak mile překvapíte rodinu i hosty!
Ingredience
Těstíčko
Nejprve oloupejte a uvařte brambory doměkka.
Sceďte je, nechejte je vychladnout a poté je podle jejich konzistence nastrouhejte nebo pomačkejte. Přidejte k nim prolisovaný česnek v množství podle vaší chuti a také sekanou petrželku.
Poté do směsi přidejte další koření a také tavený sýr a dobře promíchejte.
Těstíčko připravíte jednoduše tak, že do bílého jogurtu rozklepnete celé vejce, rozmícháte je pomocí vidličky a poté po troškách vmícháte také hladkou mouku.
Z připraveného základu tvarujte bramboráčky v takové velikosti, jaká vám vyhovuje.
Na pánvi dobře rozehřejte olej a než do něj vložíte bramboráček, ponořte ho nejprve do těstíčka.
Usmažené bramboráčky nechejte podle potřeby na chvíli na papírové kuchyňské utěrce nebo ubrousku, abyste je zbavili přebytečného tuku.