Turecké bramboráčky v těstíčku - postup přípravy
Máte rádi placky a bramboráky na různé způsoby a rádi byste vyzkoušeli nějaký netradiční recept? Bramborové placky nejsou oblíbené zdaleka jen v České republice, ale například i v tak exotických zemích, jako je Turecko. Přestože základní surovina je stejná, turecké hospodyně k ní přidávají i poněkud méně tradiční přísady než ty české, jako například tavený sýr, a bramboráčky navíc před smažením obalí v těstíčku. Zkuste si je podle tohoto receptu připravit a uvidíte, jak mile překvapíte rodinu i hosty!
Ingredience
Těstíčko
Nejprve oloupejte a uvařte brambory doměkka.
Sceďte je, nechejte je vychladnout a poté je podle jejich konzistence nastrouhejte nebo pomačkejte. Přidejte k nim prolisovaný česnek v množství podle vaší chuti a také sekanou petrželku.
Poté do směsi přidejte další koření a také tavený sýr a dobře promíchejte.
Těstíčko připravíte jednoduše tak, že do bílého jogurtu rozklepnete celé vejce, rozmícháte je pomocí vidličky a poté po troškách vmícháte také hladkou mouku.
Z připraveného základu tvarujte bramboráčky v takové velikosti, jaká vám vyhovuje.
Na pánvi dobře rozehřejte olej a než do něj vložíte bramboráček, ponořte ho nejprve do těstíčka.
Usmažené bramboráčky nechejte podle potřeby na chvíli na papírové kuchyňské utěrce nebo ubrousku, abyste je zbavili přebytečného tuku.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.