Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí chlebové placky z bílé rýže

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Domácí chlebové placky z bílé rýže - postup přípravy

Domácí chlebové placky z bílé rýže jsou výživné a můžete je připravovat jako alternativu běžného pečiva. Pokrm můžete servírovat s oblíbeným dipem, pomazánkou nebo jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Propranou rýži vložte do nádoby od mixéru, zalijte ji teplým mlékem a rozmixujte do hladka. Tekutinu přelijte do větší mísy a smíchejte ji s vejcem a olejem.

2. KROK

Do směsi vmíchejte lžičku čerstvého droždí a poté také cukr a sůl. Na závěr do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto. 

Poznámka: Mouku přidávejte postupně, aby se ingredience lépe propojily.

3. KROK

Těsto pomažte trochou oleje, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte kynout 40 minut na teplém místě. Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 6 stejně velkých částí, které nechte kynout dalších 10 minut pod čistou utěrkou.

4. KROK

Z každého kousku následně vyválejte plát o výšce přibližně 0,5 cm a smažte ho na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 2–3 minuty, dozlatova. 

Tip: Hotové domácí chlebové placky z bílé rýže odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Placky z rýže můžete jíst samotné, ale můžete je podávat také jako přílohu k masu a zelenině místo pečiva.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů