Turecký kebab se zeleninovým salátem - postup přípravy
Recept umožňuje připravit turecký kebab tak, aby chutnal, jako připravovaný na skutečném ohni. Tureckou dobrotu můžete servírovat jako hlavní chod. Kebab ale můžete také nakrájet na menší kousky a podávat ho jako zajímavou dobrotu k pivu.
Základ
Salát
Příloha
Mleté maso vložte do robota a přidejte k němu omytou a nakrájenou červenou papriku, z které jste předtím odstranili semeník.
Poznámka: K přípravě tureckého kebabu se nejčastěji používá skopové maso. Použít ale můžete jakékoliv jiné mleté maso.
Do směsi přidejte také oloupané stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným koriandrem, solí, černým pepřem a arabským kořením.
K masu a koření přisypte ještě sušený koriandr, římský kmín, chilli, mletou papriku a vše důkladně rozmixujte. Vzniklou hmotu vložte na 30 minut do lednice.
Zatímco se maso chladí, připravte salát. Mísu vyplňte cibulí, nakrájenou na proužky a na kostičky nakrájeným rajčetem. Vše posypte nasekaným koriandrem a zalijte citronovou šťávou. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Poznámka: Než budete rajčata krájet, odstraňte z nich pecky.
Vyndejte maso z lednice a utrhněte z něj vždy kousek o velikosti pěsti, kterým oblepte celý povrch špízu na kebab. Tento postup opakujte, dokud budete mít masovou směs. Špízy s masem následně pokládejte na hliníkový plech na smažení, který jste předtím pomazali olejem.
Maso smažte na mírném ohni, z obou stran přibližně 3–4 minuty, dozlatova. Na maso položte libanonský chléb nebo naan, který zahřejte. Chléb naplňte připraveným salátem v jeho středu a kolem salátu položte dva kusy tureckého kebabu.
Do středu mezi kebaby nalijte svůj oblíbený dip a chléb zabalte do tvaru válečku. Můžete ihned servírovat.
Tip: Jako dip můžete použít například smetanový dip s bylinkami, dip s kari nebo česnekový dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aqsa’s Cuisine