Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecký kuřecí kebab

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Turecký kuřecí kebab - postup přípravy

Dáváte si s oblibou u bufetových stánků kebab? Pak si jej můžete dopřát i v domácích podmínkách. Inspirujte se tímto jednoduchým receptem, díky kterému připravíte lahodný kuřecí kebab na turecký způsob. Pokrm si zamilujete už po prvním soustu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Začněte tím, že si ostrým nožem pokrájíte na středné velké kousky vykostěná kuřecí stehna. Poté se pusťte do přípravy marinády. Ve velké míse si smíchejte čtyři lžíce bílého jogurtu spolu s kečupem či rajčatovým protlakem a také přidejte mletou papriku.




A dále pepř, sůl, mletý kmín, chilli vločky, špetku skořice, česnekovou pastu, olivový olej, vinný ocet a citronovou šťávu. Ze všech ingrediencí vytvořte mícháním homogenní směs, do které naložte naporcované kuřecí.

Promněte rukama a nechte v chladu marinovat ideálně několik hodin, aby maso natáhlo všechny chutě. Ovšem pokud máte velký hlad, postačí i pár minut.


Fáze pečení kuřecího kebabu na turecký způsob

Až maso řádně nasákne marinádou, napíchněte jednotlivé kousky na kovovou jehlici (určenou k pečení špízů). Z výše uvedené množství kuřecího získáte zhruba tři kebaby. Nakonec si rozpalte trochu oleje na ploché pánvi a kuřecí na ní opékejte dozlatova ze všech stran.

Použít můžete k přípravě i klasický či kontaktní gril. Pravidelně během pečení také maso potírejte zbylou marinádou.

Servírování tureckého kuřecího kebabu

Upečené špízy s kuřecím masem přeneste na talíře a podávejte například se smaženými hranolky, s tatarskou omáčkou, zakysanou smetanou, se zelím, rajčaty a podobně. Je jen na vás, jakou přílohu a oblohu zvolíte. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů