Turecký kuřecí kebab - postup přípravy
Dáváte si s oblibou u bufetových stánků kebab? Pak si jej můžete dopřát i v domácích podmínkách. Inspirujte se tímto jednoduchým receptem, díky kterému připravíte lahodný kuřecí kebab na turecký způsob. Pokrm si zamilujete už po prvním soustu.
Ingredience
Začněte tím, že si ostrým nožem pokrájíte na středné velké kousky vykostěná kuřecí stehna. Poté se pusťte do přípravy marinády. Ve velké míse si smíchejte čtyři lžíce bílého jogurtu spolu s kečupem či rajčatovým protlakem a také přidejte mletou papriku.
A dále pepř, sůl, mletý kmín, chilli vločky, špetku skořice, česnekovou pastu, olivový olej, vinný ocet a citronovou šťávu. Ze všech ingrediencí vytvořte mícháním homogenní směs, do které naložte naporcované kuřecí.
Promněte rukama a nechte v chladu marinovat ideálně několik hodin, aby maso natáhlo všechny chutě. Ovšem pokud máte velký hlad, postačí i pár minut.
Fáze pečení kuřecího kebabu na turecký způsob
Až maso řádně nasákne marinádou, napíchněte jednotlivé kousky na kovovou jehlici (určenou k pečení špízů). Z výše uvedené množství kuřecího získáte zhruba tři kebaby. Nakonec si rozpalte trochu oleje na ploché pánvi a kuřecí na ní opékejte dozlatova ze všech stran.
Použít můžete k přípravě i klasický či kontaktní gril. Pravidelně během pečení také maso potírejte zbylou marinádou.
Servírování tureckého kuřecího kebabu
Upečené špízy s kuřecím masem přeneste na talíře a podávejte například se smaženými hranolky, s tatarskou omáčkou, zakysanou smetanou, se zelím, rajčaty a podobně. Je jen na vás, jakou přílohu a oblohu zvolíte. Přejeme vám dobrou chuť.