Tvarohová ředkvičková pomazánka - postup přípravy
Když se řekne pomazánka, mnoha lidem se vybaví obyčejné pomazánkové máslo, v lepším případě stará komunistická vajíčkovka. Ne že by byla špatná, ovšem existují i další skvostné recepty, jako je třeba ten na ředkvičkovou pomazánku od paní Romany Važanské.
Ingredience
Ředkvičky očistěte a nastrouhejte je nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. V pánvi rozehřejte kousek másla a osmahněte na něm nakrájenou cibuli. Když začne pěnit, přihoďte k ní do pánve nastrouhané ředkvičky a chvilku společně restujte. Do směsi vyklepněte dvě vejce, osolte je a opepřete a za stálého míchání nechte vše chvilku zasmažit.
Restovanou směs odstavte ze sporáku a nechte ji vychladnout. Poté ji vyklopte do mísy, přidejte k ní smetanový sýr a tvaroh a vše promixujte tyčovým mixérem dohladka. Hotovou pomazánku nechte vychladit a podávejte ji s čerstvým pečivem a plátky čerstvých ředkviček.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.