Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Raffaello koláč

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Raffaello koláč - postup přípravy

Tento kokosový koláč by se mohl zdát na první pohled suchý, díky speciálnímu postupu po upečení se z něj ale stane král vláčnosti a jemnosti. Vyzkoušejte osvědčený recept paní Kateřiny Sojkové.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Posypka

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mouku důkladně promíchejte s cukrem a práškem do pečiva, přidejte vejce, mléko a rostlinný olej a vypracujte polotekuté těsto.

2. KROK

Připravené těsto vlijte na tukem vymazaný plech, povrch posypejte strouhaným kokosem a moučkovým cukrem a vložte jej do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C péct po dobu okolo 20 minut.

3. KROK

Dopečenou buchtu ještě horkou zalijte plnotučnou smetanou. Pokud nemáte smetanu, můžete použít i mléko. Nechte tekutinu nasáknout do buchty, nakrájejte ji na porce a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů