Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesné sušenky s jablky, ořechy a rozinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Ovesné sušenky s jablky, ořechy a rozinkami - postup přípravy

Chcete-li svým přátelům a rodině naservírovat něco lahodného a zároveň zdravého, připravte jim tyto ovesné sušenky s jablky. Jsou vláčné, mírně křupavé a plné zdravých ingrediencí.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi vmíchejte vejce a nastrouhanou pomerančovou kůru. 

Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.

2. KROK

Do mísy přisypte ovesné vločky, mouku a kypřící prášek do pečiva. Ingredience důkladně zamíchejte a směs nechte odpočinout 5–10 minut. Zatím omyjte a na kousky nakrájejte jablko, z kterého jste odstranili jádřinec. 

3. KROK

K jablkům přidejte rozinky, ořechy a vše zakápněte 3–4 lžícemi pomerančové šťávy. Jablečnou směs vmíchejte k ovesným sušenkám a začněte vytvářet sušenky o průměru cca 5 cm, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Tip: Do jablečné náplně můžete přidat skořici. Místo ořechů a rozinek zase můžete použít jiné sušené ovoce, jako jsou například meruňky nebo sušené švestky, či kokosové lupínky.

5. KROK

Ovesné sušenky s jablky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení je nechte vychladnout a podávejte je ke kávě, čaji nebo je servírujte s mlékem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů