Tvarohové croissanty s cukrem - postup přípravy
Pokud chcete upéct něco lahodného, co navíc nezruinuje vaši peněženku, vyzkoušejte tyto tvarohové rohlíčky sypané cukrem. Na pohled vypadají parádně a díky tvarohu mají delikátně jemnou chuť – a pokud chcete, můžete do nich zabalit i nějakou chutnou náplň.
Ingredience
Do mísy vyklopte sýr cottage, přidejte k němu změklé máslo a vše trochu osolte. Poté obě suroviny vidličkou či lžící promačkejte do homogenní pasty. Smíchejte jedlou sodu s jablečným octem a vmíchejte ji do sýrové směsi. Vše zasypejte hladkou moukou a zadělejte soudržné, jemné a pružné těsto. Zformujte z něho bochánek, vložte ho do misky, kterou přiklopte pokličkou nebo zakryjte fólií, a vložte ji do lednici asi na 1 hodinu odležet.
Odpočinuté těsto položte na pracovní plochu, posypejte jej trochou mouky a vyválejte na velkou a tenkou placku silnou asi 3 mm. Po celém povrchu ji posypejte 50 gramy cukru, rukou jej rozetřete do rovnoměrné vrstvy a válečkem ho zatlačte do těsta. Rádýlkem pak rozkrájejte placku na 24 trojúhelníků, které stočte směrem od základny k cípu do tvaru rohlíčků.
Každý rohlíček obalte ve zbylém cukru. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu kolem 20 minut, dokud na povrchu nezezlátnou.
Hotové croissanty nechte vychladnout a s chutí podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.