Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s krémem ze smetany a Salka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čokoládový dort s krémem ze smetany a Salka - postup přípravy

Ať už potřebujete upéct dort na narozeninovou oslavu, nebo vás jen honí mlsná, můžete připravit tento čokoládový dort se smetanovým krémem. Je poměrně jednoduchý, takže postup zvládne i pekařský začátečník.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a ušlehejte do pěny. Potom k nim postupně zašlehávejte cukr, mléko a olej. Nakonec do mísy prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a vymíchejte těsto.

2. KROK

Plech o rozměrech 34×40 cm si vyložte pečicím papírem a těsto na něj nalijte. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte těsto asi 15 minut. Nechte ho vychladnout a pak rozdělte na dvě stejné poloviny.

3. KROK

Během chladnutí si připravte krém. K želatině v prášku nalijte 50 mililitrů vody a zamíchejte. Do mísy nalijte slazené kondenzované mléko a smetanu ke šlehání a vyšlehejte obojí do tuha. Pak dejte asi 2 lžíce krému do želatinové směsi, zamíchejte, nalijte zpět do mísy a prošlehejte.

4. KROK

Jednu polovinu korpusu dejte do hranatého dortového ráfku. Pak na něj naneste krém a přikryjte ho druhou polovinou korpusu. Poté rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na polevu. Přilijte k ní teplou smetanu, zamíchejte a polevu naneste na vrch dortu. Nechte v lednici minimálně hodinu ztuhnout a pak servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů