Čokoládový dort s krémem ze smetany a Salka

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Čokoládový dort s krémem ze smetany a Salka - postup přípravy

Ať už potřebujete upéct dort na narozeninovou oslavu, nebo vás jen honí mlsná, můžete připravit tento čokoládový dort se smetanovým krémem. Je poměrně jednoduchý, takže postup zvládne i pekařský začátečník.
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a ušlehejte do pěny. Potom k nim postupně zašlehávejte cukr, mléko a olej. Nakonec do mísy prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a vymíchejte těsto.

2. KROK

Plech o rozměrech 34x40 cm si vyložte pečicím papírem a těsto na něj nalijte. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte těsto asi 15 minut. Nechte ho vychladnout a pak rozdělte na dvě stejné poloviny.

3. KROK

Během chladnutí si připravte krém. K želatině v prášku nalijte 50 mililitrů vody a zamíchejte. Do mísy nalijte slazené kondenzované mléko a smetanu ke šlehání a vyšlehejte obojí do tuha. Pak dejte asi 2 lžíce krému do želatinové směsi, zamíchejte, nalijte zpět do mísy a prošlehejte.

4. KROK

Jednu polovinu korpusu dejte do hranatého dortového ráfku. Pak na něj naneste krém a přikryjte ho druhou polovinou korpusu. Poté rozpusťte ve vodní lázni čokoládu na polevu. Přilijte k ní teplou smetanu, zamíchejte a polevu naneste na vrch dortu. Nechte v lednici minimálně hodinu ztuhnout a pak servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 1159 hlasů
Nahlásit chybu
87 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt