Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesný koláč bez cukru s ovocem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Ovesný koláč bez cukru s ovocem - postup přípravy

Pokud jste diabetik, můžete si doma upéci velmi chutný a zdravý koláč z ovesných vloček, který neobsahuje klasický cukr. Používá se do něho jen sladidlo a ovoce.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nasypejte do mísy vločky, mohou být i bezlepkové, a zalijte je horkou vodou. Zamíchejte a nechte je 5 minut odstát, aby nabobtnaly. Poté je promíchejte.

 

2. KROK

Přidejte vejce, sladidlo (jako je erythritol nebo stévie), vanilkový extrakt, bílý jogurt, vychladlé rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Nakonec přimíchejte na kostičky nakrájené, oloupané a jádřince zbavené jablko a borůvky.

 

3. KROK

Těsto nalijte do chlebíčkové formy o rozměrech 20×8 centimetrů. Pokud nemáte silikonovou formu, vymažte ji máslem a vysypejte moukou, aby šel koláč lépe vyklopit. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 50 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů