Tvarohové Míša řezy - postup přípravy
Jedním z oblíbených českých dezertů jsou Míša řezy, které snadno připravíte např. podle receptu, který nám poskytla paní Dagmar Kazdová. Pokud je před servírováním ozdobíte ovocem či dalšími surovinami, výsledkem bude zákusek, který se kvalitou podobá těm z drahých cukráren.
Na těsto
Na krém
Na polevu
Dejte do mísy vejce s cukrem a metlou nebo šlehačem je vyšlehejte do pěny. Poté do směsi zašlehejte olej. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a pořádně promíchejte.
Plech vymažte máslem a vysypejte hrubou mouku. Těsto nalijte na plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C, dokud těsto nebude hotové a nebude se lepit na špejli.
Změklé máslo rozšlehejte s cukrem. Záleží na vás, kolik ho bude, dejte ho podle chuti. Poté přidejte tři měkké tvarohy a trochu rumu dle vaší chuti a směs vyšlehejte. Krém natřete na vychladlý kakaový piškot, který jste předtím upekli. Dejte dezert do lednice, aby vše ztuhlo.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření. Přidejte k ní máslo, počkejte, dokud se nerozpustí, a dokonale ji promíchejte. Pak čokoládovou polevu naneste na tvaroh a opět dejte dezert do lednice ztuhnout. Poté ho můžete naporcovat, nazdobit podle vašeho vkusu a servírovat.