Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové Míša řezy

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Tvarohové Míša řezy - postup přípravy

Jedním z oblíbených českých dezertů jsou Míša řezy, které snadno připravíte např. podle receptu, který nám poskytla paní Dagmar Kazdová. Pokud je před servírováním ozdobíte ovocem či dalšími surovinami, výsledkem bude zákusek, který se kvalitou podobá těm z drahých cukráren.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vejce s cukrem a metlou nebo šlehačem je vyšlehejte do pěny. Poté do směsi zašlehejte olej. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a pořádně promíchejte.

2. KROK

Plech vymažte máslem a vysypejte hrubou mouku. Těsto nalijte na plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C, dokud těsto nebude hotové a nebude se lepit na špejli.

3. KROK

Změklé máslo rozšlehejte s cukrem. Záleží na vás, kolik ho bude, dejte ho podle chuti. Poté přidejte tři měkké tvarohy a trochu rumu dle vaší chuti a směs vyšlehejte. Krém natřete na vychladlý kakaový piškot, který jste předtím upekli. Dejte dezert do lednice, aby vše ztuhlo.

4. KROK

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření. Přidejte k ní máslo, počkejte, dokud se nerozpustí, a dokonale ji promíchejte. Pak čokoládovou polevu naneste na tvaroh a opět dejte dezert do lednice ztuhnout. Poté ho můžete naporcovat, nazdobit podle vašeho vkusu a servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů