Tvarohový dezert s malinovým želé - postup přípravy
Rychlý tvarohový dezert s malinami neobsahuje ani zrníčko mouky a je v něm jen naprosté minimum cukru. Dokonce jej lze z receptu i úplně vynechat, čímž získáte dokonale zdravou dobrotu.
Ingredience
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem a obojí vyšlehejte do jemného a nadýchaného krému. Přidejte měkký plnotučný tvaroh nebo ricottu a pokračujte ve šlehání, dokud jej do másla zcela nezapracujete. Výsledný krém ještě sjednoťte a promíchejte stěrkou.
Připravte si formu o velikosti 15 x 15 cm a její dno vyložte souvislou vrstvou sušenek. Sušenky polijte mlékem tak, aby se nasákly a později změkly. Poté na ně rozetřete polovinu tvarohového krému a uhlaďte jeho povrch do roviny. Na krémovou vrstvu položte druhou vrstvu sušenek a opět je zalijte mlékem. Nakonec přidejte druhou vrstvu krému a vložte do lednice.
Maliny nasypejte do hrnce, přidejte trochu vody a zasypejte je cukrem a agarem či pektinem. Hrnec postavte na sporák a za stálého míchání směs přiveďte k varu. Nechte ovoce probublávat tak dlouho, dokud nezískáte hladký rozvar. Ten odstavte ze sporáku a nechte 20 minut vychladnout.
Zchladlý malinový rozvar nalijte na povrch vychlazeného dezertu a rozetřete jej do rovnoměrné vrstvy. Celou miskou ještě párkrát jemně zaklepejte, aby se povrch malinového želé vyrovnal, a celý dezert vraťte do lednice na dalších 30 minut. Hotový dezert nakrájejte nožem na kostky a s velkou chutí podávejte.