Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hraběnčiny řezy s ovocem a krémem z bílků

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Hraběnčiny řezy s ovocem a krémem z bílků - postup přípravy

Hraběnčiny řezy s ovocem jsou na povrchu křupavé a uvnitř osvěžující a vláčné. Pokrm můžete podávat ke snídani, nebo jako dezert ke kávě, až k vám přijdou hosté.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ve větší míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a následně přimíchejte studené máslo. 

Tip: Aby se vám máslo do suchých ingrediencí lépe zapracovalo, nakrájejte ho na menší kostky.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi moučkový cukr se žloutky a vypracujte těsto, které rozdělte na dvě části.

Poznámka: Každou z částí těsta zabalte zvlášť do sáčku a vložte do mrazáku na 1,5–2 hodiny.

3. KROK

Po této době vyjměte jednu část těsta a nastrouhejte ji nahrubo do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15–20 minut. 

Poznámka: Pomocí rukou těsto zatlačte ke dnu, čímž ho vyrovnáte.

4. KROK

Nyní si připravte náplň. Ve větší míse vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli a za stálého šlehání přidávejte po lžičkách cukr. Poté vešlehejte do směsi vanilkový cukr a prosejte kukuřičný škrob. 

Poznámka: Škrob prosejte do sněhu nadvakrát. Díky tomu se ingredience lépe propojí.

5. KROK

Získanou směs rovnoměrně rozprostřete na upečené těsto a jeho povrch pokryjte malinami tak, jak to můžete vidět na videu níže. Na maliny poté nasypte nahrubo nastrouhanou druhou část těsta a dezert pečte na 190 °C po dobu 40 minut.

6. KROK

Hraběnčiny řezy s ovocem vyjměte ze zapékací mísy, nechte je volně vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem, nakrájené na kousky.

Tip: Dezert skvěle chutná v kombinaci s kávou, čajem nebo mlékem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů