Tvarohový dort s ovocem - postup přípravy
Jestliže hledáte nějaký jednoduchý recept na dezert, jehož příprava vám nezabere půl dne, a přitom bude chutnat dostatečně lahodně, vyzkoušejte tento piškotový dortík. O svůj oblíbený recept na něj se s námi podělila paní Lenka Sedláčková.
Na těsto
Na krém
Na ozdobu
Vyklepněte čtyři vajíčka, přisypejte k nim cukr a vyšlehejte je společně do nadýchané a bělavé pěny. Smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a tuto směs po částech prosejte a zapracujte do našlehaných vajíček.
Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy a dejte ho upéct při teplotě kolem 180 °C na asi 20 minut. Po dopečení nechte korpus vychladnout.
Plnotučný tvaroh vyšlehejte do hladkého krému a zašlehejte do něj 33% smetanu. Pokud chcete, můžete přidat i trochu moučkového cukru, není to ale nutné. Výsledný krém navršte na vychladlý korpus a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
Podle návodu na obalu připravte želatinu. Pokud používáte kompotované nebo mražené ovoce, rozpusťte želatinu v ovocné šťávě. Dort posypejte zvoleným ovocem, zalijte jej připravenou želatinou a vložte ho do lednice na alespoň 2 až 3 hodiny ztuhnout (ideálně však přes noc).
Vychlazený a ztuhlý tvarohový dort s ovocem rozkrájejte na porce a podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.