Tygrovaný koláč s džemem - postup přípravy
Nejjemnější buchta na světě se hodí pro každodenní mlsání ke kávě či k pohoštění přátel nebo nečekané návštěvy. Příprava trvá jen pár chvil, je to jeden z těch nejrychlejších koláčů, které vám v domácí výbavě prostě nesmějí chybět.
Ingredience
Do misky rozklepněte tři vejce a vyšlehejte je s vanilkovým a obyčejným cukrem do pěny. Přidejte slunečnicový olej a bílý jogurt a pokračujte ve šlehání, dokud obojí do směsi dobře nezapracujete. Po částech vsypte do směsi hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Výsledkem bude polotekuté těsto.
Čtvercovou formu na pečení o rozměrech 20×20 cm bohatě vymažte máslem a vlijte do ní polovinu připraveného těsta. Rozprostřete ho do rovnoměrné vrstvy po celé ploše dna. Rozmíchejte džem, aby byl tekutý, naberte jej na lžíci a vytvořte jím na povrchu těsta cákance. Poté přilijte i druhou polovinu těsta a postup s marmeládovým tygrováním opakujte.
Připravenou buchtu vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ji asi 30 minut, dokud nebude upečená. To vyzkoušejte zapíchnutým párátkem. Po dopečení nechte buchtu zchladnout, vyklopte ji z plechu a posypejte moučkovým cukrem.